Какво е Буена Онда?

2.03.2009

Проекто проекти


Varnenche.com
Туристически портал 2.0 на град Варна. Страница, която да бъде насочена към всички туристи, които са запланували да посетят Варна. Използвайки търсачка (Google), чрез ключовa думa Varna, Bulgaria, да им се предоставя нужната информация за града, културните забележителности, атракциони, настаняване, гастрономия, нощен живот, събития и всякакъв тип инфо за туристически услуги в града.
Информацията да бъде представена чрез инструменти на уеб 2.0 и да бъде създадена от самите посетители на уеб страницата. Тип социална мрежа, в която членовете (граждани на Варна или вече посетили града туристи) качват коментари, видео, подкастс, снимки, т.н. Мненията и информациите, публикувани от граждани и бивши посетители, ще гарантират за достоверност.
Идеята е плод на интереса, който беше проявен от посетителите на българския щанд по време на изложението FITUR Madrid '09. Все повече самостоятелни туристи чрез интернет заплануват своите пътувания в България. Варна е отправна точка в тях. Страницата би била полезна дори и за организирани туристи, които биха могли да получат информация, за това, което ги очаква в дестинацията. Ще се разчита на голям трафик от уеб посетители, които да оптимизират позициите на сайта в Google. Всички заинтересовани предприятия от туристическата индустрия биха могли да присъстват със своето лого, линк или банер. Целта на сайта е да се превърне в най-важната и пълна онлайн презентация на Варна.
С развитието на технологиите сайтът би следвало да бъде достъпен за мобилни телефони и да бъде неизменно помагало и гид дори из улиците на Варна, когато туристите вече са направили своя избор да посетят града.
Varnenche.com би могло да се превърне в марка по примера на заведение Bulgarche и да произвежда свой merchandising, който да бъде достъпен в онлайн магазин. Освен онлайн марката може да се използва и по примера на I AMsterdam или I love NY.
Друга перспектива е да се разработи мрежа от сайтове, като по същия пример би могъл да работи и сайт Sofianche.com
Подобна инициатива започва да се разработва на Канарските острови чрез сайта lapalma.es

Няма коментари:

Публикуване на коментар