Какво е Буена Онда?

1.19.2010

Топ 10 на най-популярните "страни-марки"



Ежегодно консултантската фирма FutureBrand изработва доклад за това кои са най-въздействащите страни, според марката, която са си изградили. Изследването обединява няколко критерия и така определя топ 10 на "страните-марки".
Оказва се, че за първи път САЩ е най-популярната марка, като се имат предвид критерии като популярност като туристическа и бизнес дестинация. Американците, които в досегашната класация са били на 3то място сега изместват лидера Австралия, който за 2008 година е бил предпочетен в проучване измежду 3.000 интервюирани. Като фактори повлияли положително на САЩ се изтъкват политиката на президента Обама.
Завръщане в топ 10 прави марката Испания. За последно иберийците заемаха 12то място, но сега благодарение на олимпийската кампания за Мадрид 2016, спортни събития като: Moto GP, Formula 1, Регатата Копа Америка и също така нестихващия интерес към туристическа дестинация каквато е безсъмнение Барселона, поставя марката Испания на 10то място в съзнанието на световните потребители.
Ето и цялостната класация :
1. САЩ
2. Канада
3. Австралия
4. Нова Зеландия
5. Франция
6. Италия
7. Япония
8. Великобритания
9. Германия
10. Испания

Доминиращият характер на англосаксонския свят в класацията, вероятно се дължи повече на бизнес марката отколкото на туристическата. Класически лидер в туризма като Франция е поставен на 5та позиция, а Канада, която е домакин на зимните олимпийски игри Ванкувър 2010 е 2ри. Интересно е, че Китай не присъства в класирането. Предвижданията според изготвения доклад от Световната Организация по Туризъм Панорама 2020 са за изключителен напредък на Китай и безспорно лидерство в туризма. Предимно интернет, новите технологии и организирането на различен тип евенти (събития) са нещата, които биха изкачили една марка по-нагоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар