Какво е Буена Онда?

5.23.2009

No Barna con "B" sino Varna con "V" или как да се възползваме от името на конкуренцията


Краткото или умалително име на Барселона е Барна(Barna). Към това прибавяйки и несъществуващата разлика между произнасянето на "B" и "V" в испанския език на фонетично равнище, много лесно можем да доловим приликите в имената между това на каталунската столица и Варна-морската столица на България. Прибавяйки и факта, че много испанци имат проблем с правописа, кашата става пълна. С кратка игра на думи и няколко маркетингови хода не сме далеч от факта да се повъзползваме от името на световния морски град и в крайна сметка да му пооткраднем няколко заблудени туристи, които вместо Б са написали В в момента на резервирането на самолетните си билети :).

Не толкова задълбочен анализ показа, че сходствата между двата града не спират само с имената. Аналогично на имената на градовете, регистрационните табели на колите са идентични- В5006РВ.
Снимков материал ни помага да се заблудим още повече къде се намираме, гледайки снимка на варненския южен плаж и барселонския нова икария, където масивния бетонен вълнолом ни подлъгва.
Севастопол и Цюрих са две от най-популярните места за среща с приятели и на ъгъла и на двете можеш да хапнеш по един Биг Мак и да изкоментираш странните минувачи.

На футболно ниво и двата града разполагат с 2 отбора, от които единият е амбициозен и в челото на таблицата, а другия,по-слабия, винаги се бори да не изпадне и носи син екип (Спартак и Еспаньол).

На административно ниво съществува същата вражда със столицата била тя Мадрид или София. Да не говорим, че географското разположение и разстоянието е идентично (и двете столици са разположени във вътрешността на страната на около 500 км).

На домейнът varna-barna.ning.com можете да намерите тези идеи и да добавите още. Целта е да се превърне в една компаратива и чрез принципа на бъз или виралния маркетинг (от ухо на ухо) да популяризираме Варна. Ако идеята Ви допада станете член в групата и добавете своето мнение по въпроса и така помогнете за изграждането на онлайн репутацията на Варна. Общността е започната на испански, но може да се води и на други езици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар